Volledig scherm
rechtbank Almelo stock © Emiel Muijderman DTCT

Enschedeër de cel in voor misbruik stiefdochter

ALMELO/ENSCHEDE - Herman H. moet wat het Openbaar Ministerie betreft 36 maanden de cel in voor het verkrachten van zijn minderjarige stiefdochter. Het scenario dat de jonge vrouw wraak wilde nemen op haar stiefvader voor een ruzie en een straf, achtte het OM maandagmorgen niet geloofwaardig. 

Misbruik

H. zou op 8 september 2018 na een nacht vol coke-gebruik thuis zijn gekomen en bij zijn stiefdochter in bed zijn gekropen. Hij zou het meisje hebben gestreeld en daarna hebben verkracht. Het doodsbange meisje durfde niet tegen te stribbelen. Ze deed aangifte en werd onderzocht. Daarbij werden DNA-sporen in de vorm van sperma aangetroffen bij de ingang van haar vagina en dieper in haar vagina. Volgens H. had hij zichzelf kort daarvoor bevredigd en in een handdoek geëjaculeerd. Het meisje zou zijn zaad hebben veilig gesteld en bij zichzelf hebben ingebracht om hem een hak te zetten. H. had samen met zijn vrouw hun dochter een straf opgelegd omdat ze om bleef gaan met een jongen met wie dat volgens de ouders niet mocht. 

Verklaring

In een emotionele slachtofferverklaring gaf het het meisje aan dat ze H. niet langer meer zag als vader, maar als een viespeuk die haar leven tot een hel heeft gemaakt. Officier van justitie Huang eiste daarna 36 maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen de man die een strafblad van 27 pagina’s heeft. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.