Enschedeër filmt achtervolging door kinderrijke woonwijk: ‘Idioot met al die kids op straat’

Het is een wijk vol smalle straten en veel kinderen. Daarom schrok Enschedeër Mark van der Voort ook van de voorbijrazende politiewagens en motoren. Die hadden op hun beurt de achtervolging ingezet op een Volkswagen Golf.

4 reacties

 • Willem Heerema

  3 weken geleden
  Als de politie de achtervolging had gestaakt, dan was onverantwoord rijgedrag dus beloond geweest en kans op kopieergedrag des te groter. Begrijpelijk dat de politie zich niet meteen gewonnen gaf. Daarnaast kunnen we een zekere mate van vertrouwen hebben in de risico-afwegingen beslissingen en oplettendheid van de betrokken politiemensen.
 • J Visser

  3 weken geleden
  Nou zo hard ging dat niet eens. Mark mag altijd zelf solliciteren bij de politie met zijn goede ideeën
 • Henk Renzebrink

  3 weken geleden
  Wat wil je nou? Dat de politie criminelen en wegpiraten pakt of alleen maar bonnen schrijft. Het is ook nooit goed. Die Golfjesrijders weten precies waar ze moeten rijden zonder om de gevaarsetting te verhogen zodat de politie de achtervolging moet staken vanwege de veiligheid. De politie weet op zijn beurt heel goed wat nog veilig is en moet een afweging maken tussen die veiligheid de de aard van het voertuig dat ze moeten staande houden. Er zal dus een hoge urgentie aan ten grondslag liggen.
 • H Schubert

  3 weken geleden
  Beste Mark. Als als als. Als mensen nu eens na zouden denken, hoeft dit allemaal niet te gebeuren. Bij een volgende melding van Mark wachten we eerst totdat de politie de drie uitgangswegen gaat afzetten? Niet reëel!! Ik begrijp aan één kant zijn reactie, maar in praktijk zijn dit soort acties gewoon noodzakelijk.