Van de VW Scirocco bleef weinig meer over
Volledig scherm
PREMIUM
Van de VW Scirocco bleef weinig meer over © Erwin Waanders

Enschedeër ziet auto in vlammen opgaan: ‘Begon helemaal te trillen’

ENSCHEDE - Het was vannacht weer raak in Enschede. In de Bandoengstraat zag een bewoner zijn auto compleet verwoest worden door vlammen

De eigenaar staat er op woensdagmorgen samen met zijn vriendin en een aantal buurtgenoten beteuterd bij te kijken. Het wrak dat dinsdag nog zijn fraaie, sportieve Volkswagen Scirocco was, staat nog voor de deur. Een rechercheur is bezig met sporenonderzoek. De eigenaar wil best zijn verhaal vertellen, maar zijn naam hoeft niet in de krant.

Het is alweer de 30ste voertuigbrand van dit jaar in Enschede en de zesde in een maand tijd. Bij de meeste branden vermoeden politie en brandweer brandstichting, maar een dader is lastig te vinden.

Enorme explosie

Terug naar de nacht van dinsdag op woensdag. De 27-jarige Enschedeër ligt samen met zijn vriendin te slapen als hij rond 04.00 uur een enorme explosie hoort. „Ik dacht dat de gevel eruit werd geblazen, zo hard was de knal”, zegt hij. Even later volgde nog een explosie.

Hij keek uit het raam en zag tot zijn grote schrik dat zijn auto volledig in brand stond. „Ik begon helemaal te trillen en heb direct 112 gebeld. De brandweer was er snel, maar er was al geen redden meer aan.”