Volledig scherm
© Getty Images

Enschedeër zwaargewond bij botsing op Duitse snelweg

UpdateENSCHEDE/GRONAU - Bij een botsing op de Duitse snelweg A31 ter hoogte van Gronau, zijn zondagochtend zeven personen zwaargewond geraakt. Onder hen is een 23-jarige man uit Enschede. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden ingezet om de slachtoffers naar de omliggende ziekenhuizen te brengen.

Het ongeval gebeurde zondag omstreeks 07.00 uur op een kleine 20 kilometer van de grens met Enschede. Een 22-jarige man uit Lingen botste op de Duitse snelweg door nog onbekende oorzaak op de auto van de 23-jarige Enschedeër. Door de klap raakten beide voertuigen van de weg. De auto van de Nederlandse bestuurder kwam op de kop tot stilstand.

Afgesloten

De inzittenden van beide voertuigen raakten ernstig gewond en zijn allen overgebracht naar het ziekenhuis. De snelweg was als gevolg van het ongeluk tot 09.00 uur in noordelijke richting afgesloten. De auto's zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.