Aan de Oosterstraat zijn borden geplaatst door de gemeente dat er niet wordt opgetreden tegen de eikenprocessierups in verband met een beschermde vlinder
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Oosterstraat zijn borden geplaatst door de gemeente dat er niet wordt opgetreden tegen de eikenprocessierups in verband met een beschermde vlinder © Emiel Muijderman

Enschedeërs moeten leven met jeukrups: bestrijding mag niet vanwege zeldzame vlinder

ENSCHEDE - Bewoners in de omgeving van de Oosterstraat in Enschede vrezen voor grote overlast door de eikenprocessierups. De reden? In hun straat fladdert een beschermde vlindersoort, en dus mag niemand de rupsen bestrijden. „Vorig jaar was de ellende al enorm.”

Ze vrezen de lange en hete zomer nu de bestrijding van de eikenprocessierups in hun wijk niet volledig wordt opgepakt. „We zitten hier straks de hele zomer binnen, omdat de gemeente weigert de rupsen en dus de brandhaartjes die het dier afwerpt te bestrijden vanwege een beschermde vlindersoort”, zegt Michel Veurink, bewoner van de Welnahorst, een van de hofjes die grenst aan de Oosterstraat. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.