Volledig scherm
PREMIUM
Derk Nederhand, de huismeester van Planet Art legt de laatste hand aan het vernieuwde planetart aan de Noorderhagen 11. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Enschedees medialab Planetart 2.0 zit nog even in de wachtkamer

ENSCHEDE - Planetart Medialab aan de Noorderhagen in Enschede moet nog even wachten voor het de alternatieve hotspot voor de stad kan worden. Initiatiefnemer Kees de Groot heeft nog geen vergunning voor zijn activiteiten. 

Kees de Groot, die van zijn woon/werkpand in het centrum een openbare ontmoetingsplek wil maken voor studenten en jonge creatieven, ziet het openingsfeest van afgelopen donderdag voorlopig als een eenmalige kick-off. De zaak is niet vanaf nu geopend, want hij beschikt nog niet over de juiste vergunningen. 

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.