Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Versteeg. © Annina Romita

Enschedees raadslid voelt zich thuis op rechts: ‘Van Nederland weer een soeverein land maken’

ENSCHEDE - Hij vormt een eenmansfractie in de raad, maar de politieke ambities van Erwin Versteeg reiken verder dan de gemeentegrenzen van Enschede. Hij heeft zich aangesloten bij Identitair Nederland (IDNL), een niet onomstreden nieuwkomer op de rechterflank die hoopt mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. IDNL is geen PVV nieuwe stijl. „Twee paspoorten, nou en?”

„Ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld als bij deze beweging.” Erwin Versteeg klinkt enthousiast als hij zijn betrokkenheid bij Identitair Nederland (IDNL) verwoordt. „Het sparren met geestverwanten over hoe we van Nederland weer een soeverein land kunnen maken, waarin we met behoud van de eigen cultuur en tradities kunnen leven - het is een verademing. IDNL voelt als een warm bad.” 

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.