Fysiotherapeute Marlijn Teggeler moet haar patiënten noodgedwongen per videoconsult helpen. Verder heeft zij zich gemeld als vrijwilliger in de zorg.
Volledig scherm
Fysiotherapeute Marlijn Teggeler moet haar patiënten noodgedwongen per videoconsult helpen. Verder heeft zij zich gemeld als vrijwilliger in de zorg. © Jorn Askes

Enschedese fysiotherapeute: Fysio per video en vrijwilliger in de zorg

Ondertussen in EnschedeENSCHEDE - Patiënten behandelen kan Marlijn Teggeler van Fysiotherapie Emmastraat niet, vanwege de 1,5 meter-regel. Dus geeft ze consulten op afstand en heeft zich aangemeld als vrijwilliger in de zorg.

1 Waar ben je nu? 

„Ik ben nu in de praktijk, daar is het réuzegezellig… We zijn hier met zijn tweeën, normaal zijn er twee tot vijf  fysiotherapeuten en de patiënten. Ik geef nu vooral videoconsulten, soms telefonisch. Ik heb de eerste week van beperkingen nog twee patiënten fysiek behandeld, uit noodzaak. Maar natuurlijk niet mensen uit de risicogroep.”

2 Wat kun je nog wel doen voor je werk?

„Behalve videoconsulten, ben ik filmpjes aan het maken met wat oefeningen en ik ga beginnen met live online trainingen voor mensen die normaal hier boven in de sportzaal trainen. Zo kunnen ze toch door trainen. Dat schijnt via Zoom goed te gaan. De filmpjes staan op onze Facebookpagina, fysiotherapie.enschede”
„We hebben de praktijk keurig netjes opgeruimd. Dat is ook wel eens een keer fijn. Schoonmaken gebeurt altijd wel goed. Maar we hebben nu ook alle papieren opgeruimd en weggegooid, dingen die je normaal niet doet.”

3 Hoe probeer jij anderen te helpen in deze tijd?

„Mijn zus heeft een vitaal beroep in het ziekenhuis, dus haar pleegkindje is veel bij ons. De opvang was niet zo heel erg makkelijk direct te regelen. Hij is wel een dag bij de kinderopvang geweest, maar daar was hij het enige kind. Dus als je zo je steentje bij kunt dragen... Ik heb mij ook aangemeld bij Ready to Help als vrijwilliger in de zorg voor mensen zonder medische achtergrond. Er is ook een initiatief voor mensen uit de zorg: Extrahandenvoordezorg.nl maar dat is voor echt verpleegkundigen, niet onze beroepsgroep.”

4 Heb jij nog gehamsterd?

„Ik heb een héél klein beetje gehamsterd, maar geen wc-papier, haha! Daar maak ik me nog het minste zorgen over. Wat houdbare gedroogde linzen, dat soort dingen.”

5 Kom je nog buiten voor jouw sociale contacten?

„Ik heb met mijn vrienden net een online borrel afgesproken. En lekker hard gelopen en wat oefeningetjes gedaan. Ik moet natuurlijk zelf ook fit blijven.”