Het altaar in de woning van het Enschedese gezin, met beelden en symbolen die in hun natuurreligie belangrijk zijn. Behalve Maria en St. Franciscus, zijn dat uit hun levensbeschouwing goden als Noet, Gaia, Yemania, de maangodin en een engel die kinderzielen naar de hemel brengt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het altaar in de woning van het Enschedese gezin, met beelden en symbolen die in hun natuurreligie belangrijk zijn. Behalve Maria en St. Franciscus, zijn dat uit hun levensbeschouwing goden als Noet, Gaia, Yemania, de maangodin en een engel die kinderzielen naar de hemel brengt. © Eigen foto

Enschedese kinderen kunnen niet terug naar ouders omdat vader en moeder ‘heidens geloof’ aanhangen

ENSCHEDE - Het Leger des Heils vindt dat vier Enschedese kinderen voorlopig niet terug naar hun ouders kunnen, onder andere omdat vader en moeder ‘een heidens geloof’ aanhangen: het paganisme. Dat is een ‘belemmerende factor’, schrijven de gezinsbegeleiders van het heilsleger, afdeling Jeugdbescherming & Reclassering (LJ&R). 

 1. Twentse Karine Roldaan is culturele duizendpoot ‘Geen spotlights voor mij, daarvoor heb ik een te extreme faalangst’
  PREMIUM

  Twentse Karine Roldaan is culturele duizend­poot ‘Geen spotlights voor mij, daarvoor heb ik een te extreme faalangst’

  ENSCHEDE - Het theater is haar thuis. Karine Roldaan is een culturele duizendpoot. Ze is grondlegger van de Theatermakerij, inspirator van veel voorstellingen in de stad, dramacoach voor kinderen en vanaf 1 maart ook nog eens programmeur van Concordia. Achter de schermen is ze op haar best. „In de spotlights past niet bij me. Daarvoor heb ik een te extreme faalangst.”
 1. Baudet na Urk in Harderwijk: 'Totaal belachelijk maar het zijn de regels'
  Play

  Baudet na Urk in Harderwijk: 'Totaal belache­lijk maar het zijn de regels'

 2. Bever is weer thuis: 'In de opvang bouwde hij de boel om'
  Play

  Bever is weer thuis: 'In de opvang bouwde hij de boel om'