Volledig scherm
Maurice Ermen van basisschool De Uitvinding in Enschede © eigen foto

Enschedese leraar genomineerd voor Beste Filmleraar

AUDIOENSCHEDE - Maurice Ermen van basisschool De Uitvinding in Enschede is genomineerd voor de landelijke titel Filmleraar van het jaar. Via die verkiezing worden docenten geëerd die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van filmeducatie en het geven van lessen over film en de betekenis van beelden. 

De andere genomineerden voor de titel Filmleraar van het jaar zijn Malu Sanders van het Vierde Gymnasium in Amsterdam en Jeroen Helmers van het Blariacumcollege in Venlo. Op 1 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

1Twente sprak op de radio met leraar Maurice Ermen. Beluister het gesprek hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.