De Enschedese band Roots Creation presenteert zaterdag in Metropool Hengelo een nieuw album. (L-R) Pim Kokkeler, Wouter Slegt en Aron Tekle. „Het gaat er niet om die ene hit te scoren of de ambitie hebben om in de Wereld Draait Door te staan. We hebben nooit het voornemen gehad om binnen twee of drie jaar een hit te scoren. Daarom houden we het denk ik ook al zo lang vol. Ik zie ons nog wel samen spelen als we tachtig zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Enschedese band Roots Creation presenteert zaterdag in Metropool Hengelo een nieuw album. (L-R) Pim Kokkeler, Wouter Slegt en Aron Tekle. „Het gaat er niet om die ene hit te scoren of de ambitie hebben om in de Wereld Draait Door te staan. We hebben nooit het voornemen gehad om binnen twee of drie jaar een hit te scoren. Daarom houden we het denk ik ook al zo lang vol. Ik zie ons nog wel samen spelen als we tachtig zijn.” © Lars Smook

Enschedese reggaeband trekt volle zalen met ‘positieve vibe’

Enschede - Al vijftien jaar staat de band Roots Creation garant voor de reggae-vibe. De groep, met wortels in de Enschedese wijk Boswinkel, presenteert zaterdag zijn derde ep: ‘Rule Dem!’.

De show in Metropool Hengelo staat garant voor een feestje. De boodschap: reggae verdient in een plek in Nederland. „De drums zijn je hartslag, de basgitaar je ruggengraat. En je hebt 26 letters van het alfabet om woorden te bedenken die worden opgetild door de muziek.”