Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Enschedese wil straatverbod voor gewelddadige ex-vriend

ENSCHEDE - Hij was de grote afwezige tijdens het kort geding maandagmorgen. Graag had rechter Ulbe van Houten gezien dat een 28-jarige Enschedeër naar de rechtbank was gekomen. Zodat de man kon reageren op het contact- en locatieverbod dat zijn ex-partner hem wil opleggen. „Ik vind het prettig om met beide partijen te praten”, zegt de rechter.

„Hij heeft niks te zoeken in mijn straat”, zegt de Enschedese vrouw maandagmorgen over haar ex. De twee hebben samen een dochter van zes jaar. De vrouw is bang voor haar ex. Toen de twee nog bij elkaar waren is er al meerdere keren sprake geweest van huiselijk geweld. De man is veroordeeld wegens verschillende geweldsincidenten. 19 juli jongstleden is er een geweldsincident geweest waarbij zelfs de dochter van het stel getuige was. 

Op genoemde dag heeft de man zijn - inmiddels - ex-vriendin een mes op de keel gezet en met de dood bedreigd. ‘In het verleden is helaas gebleken dat de man niet of moeilijk in staat is om zijn emoties op een goede wijze te reguleren’, aldus de eis in kort geding. De vrouw overweegt om alsnog aangifte te doen tegen haar ex in verband met bedreiging met de dood, fysiek geweld en seksueel misbruik. Tegen de rechtbank vertelde de vrouw dat haar ex hun dochtertje meenam in de auto. „Maar hij heeft geen rijbewijs. Ik voel me niet veilig”, aldus de Enschedese. 

Geheim adres

Om zichzelf tegen haar ex te beschermen woont de Enschedese inmiddels via Veilig Thuis Twente op een geheim adres. Diezelfde instelling heeft haar ook geadviseerd het contact- en straatverbod voor de man op te leggen. Later deze week beslist de rechtbank over wijziging van het gezag over het kind. 

De rechtbank neemt ‘zo snel mogelijk’ een besluit over het contact- en locatieverbod voor de man.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.