Volledig scherm
Dinner Train Railpromo © Dinner Trin Railpromo

Failliete Dinner Train rijdt weer, maar niet naar Twente

ENSCHEDE - De Dinner Trein, een als restaurant ingerichte trein, rijdt weer. Het bedrijf achter de dinertrein was failliet verklaard, maar er is een doorstart gemaakt. Al is dat niet per se goed nieuws voor Tukkers: de trein slaat Enschede en Hengelo nu over. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, kunnen hun ticket omboeken. Ze moeten daar wel voor bijbetalen.

Het leek zo mooi: vanaf Hengelo of Enschede al treinreizend door het Nederlandse landschap een viergangendiner veroberen. De bedoeling was dat de ‘restauranttrein’ elke week een ander treinstation in Nederland zou aandoen, maar de geplande 37 stations werden niet gehaald. Railpromo BV, het bedrijf achter de Dinner Train, werd begin augustus failliet verklaard.

Met de nieuwe eigenaar Train Charter is er onlangs een doorstart gemaakt. Maar het aantal steden waar de trein vertrekt, is flink geslonken: van 37 naar 15. Ook Hengelo en Enschede zijn van de lijst geschrapt. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, kunnen nu een nieuwe dinertreinrit uitkiezen elders in het land.

Extra bijdrage

Train Charter vraagt daarvoor wel een extra bijdrage van 10 euro, bovenop de 49 euro die al voor een ticket is betaald. ‘Helaas kunnen wij het omboeken niet geheel kosteloos aanbieden, aangezien Train Charter de kosten op zich neemt’, aldus het bedrijf, dat spreekt van een ‘minimale vergoeding’.

Wie geen gebruik maakt van het aanbod van Train Charter, ‘lijdt schade ter hoogte van het oorspronkelijke aankoopbedrag van het kaartje’. Oftewel: die mensen krijgen hun geld niet terug. Naar verwachting duurt het nog maanden voordat het faillissement rondom Railpromo BV is afgerond. De curator schrijft dat ‘uiterlijk in de week van 20 april 2020' meer bekend moet zijn over mensen die een vordering hebben.