Volledig scherm
© Facebook Fishing Adventure

Faillissement Fishing Adventure uit Enschede nietig verklaard door rechter

ENSCHEDE - Het gerechtshof in Arnhem heeft het faillissement van Fishing Adventure in Enschede vernietigd. Dat een faillissement in hoger beroep nietig wordt verklaard komt maar zelden voor.

Fishing Adventure wil op het Rutbekerveld in Enschede een grote visplas aanleggen waar grote vissen, zoals meervallen en steuren, en zeelt en brasem, worden uitgezet voor de vangst. De recreatieplas moet fanatieke vissers een waar avontuur bieden.

Onterecht
Directeur Bart de Vries was al jaren bezig met de voorbereiding van dit grote project toen begin september het faillissement werd aangevraagd wegens één te laat betaalde rekening.

Onterecht, oordeelt het hof nu in hoger beroep. Voor het aanvragen van een faillissement zijn altijd twee schuldeisers nodig. De ene bleek te bestaan, de andere echter niet.

Schade
De Vries was door een misverstand niet aanwezig bij de eerste faillissementszitting in september. Hij is ongelooflijk opgelucht. "We hebben de afgelopen weken voor tonnen schade geleden. Het is echt niet fijn als in de krant staat dat je failliet bent. We gaan een procedure aanspannen tegen de aanvrager van het faillissement om die schade te verhalen. Maar ik ben wel ontzettend blij dat dit nu is rechtgezet."

Fishing Adventure gaat nu verder met de voorbereidingen voor het visrecreatiepark.

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.