Spareribs op de fiets? Het kan in Geesteren donderdag
Volledig scherm
Spareribs op de fiets? Het kan in Geesteren donderdag © fotobewerking

Fiets-spareribs in Geesteren & ontroerende video over Enschede

Luchtig coronanieuwsTwente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden. 

Door de drive-thru voor spareribs

Een opmerkelijke actie van Ribhouse Texas in Geesteren, dat donderdag een zogeheten ‘bbq bike thru’ opent. Fietsers en wandelaars kunnen eenmalig door een drive-in voor een lekkernij naar keuze bij het grillrestaurant. Wie dus zin heeft in spareribs op de fiets, kan gerust even langs het befaamde grillrestaurant rijden. De ‘bike-thru’ is vanaf 11.30 uur geopend, tot en met 17.00 uur. In het naastgelegen weiland wordt een picknickplek ingericht. Uiteraard op veilige afstand.

Het is niet de enige bijzondere fiets-actie in Twente, zo mag je bij Drostes in Tubbergen eenmalig door het restaurant fietsen. De bijzondere ‘Fiets ‘m d’r in-actie daar start vanaf 12.00 uur.  

Café komt naar je toe

Dick Lansink, Max Geerdink Johannink en Len Veelers (vlnr) bij de Tapbus waar een vers pilsje op bijzondere wijze wordt getapt.
Volledig scherm
Dick Lansink, Max Geerdink Johannink en Len Veelers (vlnr) bij de Tapbus waar een vers pilsje op bijzondere wijze wordt getapt. © Robin Hilberink

Bij Eetcafé Bolscher in Vasse vonden ze het tijd om het anders te doen. Tijdens Hemelvaart komt dit jaar het café naar jou toe, ,,Het biertje en de hartige hap brengen we nu naar de mensen toe”, legt Dick Lansink van Eetcafé Bolscher uit.

,,In de Tapbus van Veelers rijden we vanaf ’s middags rond in de omgeving. Aan mensen die bijvoorbeeld pauze houden tijdens een fietstocht, vragen we of ze een biertje willen. Uiteraard nemen we de anderhalve meter regel in acht. Het pilsje bieden we aan op een dienblad aan een lange stok. Een meter bier wordt dus anderhalve meter bier. En desgewenst wordt er een hartige snack bij bezorgd door Bolscher.”

Ontroerende video: Enschede in coronatijd

Videograaf en Enschedeër Matthijs Groen werd zo gegrepen door deze coronatijd, dat hij besloot het om te zetten in een video. De Tukker schreef zelf een gedicht, en monteerde dat onder beelden van Enschede in stilte. 

De video is in een paar dagen tijd meer dan tweehonderd keer gedeeld. “Dit is een persoonlijk verhaal over het beleven van de afgelopen weken in deze toch wel bijzondere tijd. Een combinatie van mijn liefde voor filmen, het vertellen van een verhaal en de trots voor mijn stad”, aldus Matthijs. Bekijk de video hier onder. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.