Jana en dochter Lia uit Duitsland genieten deze zaterdag op de Enschedese markt van patatjes, 'Frei von Maske!' Bij de oosterburen zijn de coronamaatregelen veel strenger dan in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Jana en dochter Lia uit Duitsland genieten deze zaterdag op de Enschedese markt van patatjes, 'Frei von Maske!' Bij de oosterburen zijn de coronamaatregelen veel strenger dan in Nederland. © Annina Romita

Fijn, je mag op de Enschedese markt weer zitten met je lekkerbekje: ‘Het wordt weer gezellig’

ENSCHEDE - „Het wordt weer gezellig!” Mark Labrie van kaashandel Schouten kijkt handenwrijvend naar de volle tafels bij de viskramen. „Dit hebben we zo gemist. Vrolijke mensen, een beetje gezelligheid. Dat máákt de markt!” Hij is niet de enige die deze zaterdag geniet van het stukje herwonnen vrijheid.

  1. Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpershal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten
    PREMIUM

    Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpers­hal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten

    ENSCHEDE - De staalconstructie is een drumstel, uit de muren klinken strijkers, een kroonluchter wordt een xylofoon en de lampjes zingen. Waar eens een immense drukpers zorgde dat de krant dagelijks op de deurmat kwam, klinkt straks een live-orkest met bijzondere muzikanten. Daniel Maalman tovert de geluiden van het verleden uit een iconisch gebouw aan de Getfertsingel.