Een deel van het in beslag genomen vuurwerk van Boy D., alias Flipper, dat in de garagebox pal naast een basisschool werd aangetroffen in november 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het in beslag genomen vuurwerk van Boy D., alias Flipper, dat in de garagebox pal naast een basisschool werd aangetroffen in november 2019. © Politie Enschede

‘Flipper’ uit Enschede was de spil in handel van zwaar illegaal vuurwerk, opgeslagen pal naast een basisschool

ZWOLLE/ENSCHEDE - Boy D. (31) uit Enschede wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de spil in de handel van zwaar illegaal vuurwerk in Noord- en Oost-Nederland. Onder zijn bijnaam ‘Flipper’ handelde hij via berichtendienst Telegram in flowerbeds, mortierbommen en lawinepijlen. Het OM wil hem 18 maanden de cel in hebben en eist daarnaast 34.000 euro. 

  1. Mirjam (28) uit Borne weet na 2,5 jaar coronatesten alles van de neus: ‘Je kunt er dieper in dan je denkt’
    PREMIUM

    Mirjam (28) uit Borne weet na 2,5 jaar coronates­ten alles van de neus: ‘Je kunt er dieper in dan je denkt’

    Hoeveel mensen heeft ze in die 2,5 jaar wel niet getest? Mirjam Klasens (28) uit Borne is de tel kwijtgeraakt. Vele duizenden moeten het er zijn geweest. Vrijdagmiddag sloot zij de deur van de laatste testlocatie van de GGD Twente. Het voelde voor haar als het afsluiten van een tijdperk dat ze niet had willen missen, hoe heftig het ook was. Hoe kinderen reageerden, zal ze niet snel vergeten.
    Enschede