Jeroen Jansen, voorzitter van Coöperatie Enschede Energie bij door de coöperatie gerealiseerd project om zonnepanelen op het dak van een boerenschuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Jansen, voorzitter van Coöperatie Enschede Energie bij door de coöperatie gerealiseerd project om zonnepanelen op het dak van een boerenschuur. © Frans Nikkels

Frustratie over Twentse gemeenten die ‘keutel intrekken’ over molens en zonneweiden

ENSCHEDE - De lokale energie initiatieven (LEI’s) in Twente maken zich grote zorgen over de voortgang van de Regionale Energie Strategie (RES). In Twente zouden volgens die RES in totaal 39 windmolens en 1070 hectare aan zonnepanelen in velden en op daken moeten komen. Maar her en der worden de vergroeningsplannen in de ijskast gezet, omdat er in de lokale politiek onvoldoende draagvlak voor is.

  1. Bestuur Universiteit Twente: ‘Banden met Shell verbreken? Geen sprake van’
    PREMIUM

    Bestuur Universi­teit Twente: ‘Banden met Shell verbreken? Geen sprake van’

    ENSCHEDE - Het bestuur van de Universiteit Twente gaat niet in op de eis van klimaatactivisten om de banden met Shell te verbreken. We is het bereid om in gesprek te gaan met de groep van wetenschappers die dinsdagochtend op de Campus actie voerden. Scientist Rebellion afdeling Twente verhinderde samen met Extinction Rebellion Enschede een half uur lang het vertrek van studenten werktuigbouwkunde naar de Shellraffinaderij in Pernis.