Gerard Sanderink met de Saxion-studenten Kevin Lansink (l), Loes Kleinsmit en Max Ligtenberg, die hij een beurs van 10.000 euro schenkt.
Volledig scherm
Gerard Sanderink met de Saxion-studenten Kevin Lansink (l), Loes Kleinsmit en Max Ligtenberg, die hij een beurs van 10.000 euro schenkt. © Foto Saxion

Geen feestje bij uitreiking Sanderinkstudiebeurzen

ENSCHEDE - De feestelijke uitreiking van de Gerard Sanderinkbeurzen gaat dit jaar niet door. Dat heeft de Stichting Gerard Sanderink  laten weten. “De heer Sanderink is te druk, hij wordt zo'n beetje geleefd tegenwoordig", geeft Rikus Eising van de Stichting Gerard Sanderink als reden. Volgens hem worden de beurzen op een later tijdstip alsnog uitgereikt, maar zonder openbaar feestje.

De feestelijke uitreiking van de studiebeurzen voor studenten van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion zou aanstaande vrijdag plaatsvinden. Er zijn vier UT-studenten geselecteerd, en zeven van Saxion. Bij beide onderwijsinstellingen was vanmorgen nog niet bekend of de beurzen dit jaar überhaupt worden toegekend, maar volgens Eising is dat wel degelijk het geval. “Over de verlenging van de beurzen van vorige jaren is al beslist, die studenten hebben al bericht gekregen. En de nieuwe aanvragen worden deze week beoordeeld. Maar meneer Sanderink wil er zelf bij zijn als de definitieve beslissing wordt genomen en zoals u weet moet hij vaak op dienstreis, dus zijn agenda zit overvol", aldus Eising.

Behalve met dienstreizen is Sanderink zoals bekend de laatste tijd ook erg druk met rechtszaken tegen voormalige getrouwen, onder wie zijn ex-vriendin Brigitte van Egten, die hij beschuldigt van onder meer verraad en fraude. Hij heeft bovendien vrijwel de gehele top van zijn bedrijven Centric en Strukton ontslagen.

10.000 per jaar

Multimiljonair Gerard Sanderink richtte in 2014 de Stichting Gerard Sanderink op. Die stichting geeft jaarlijks een aantal studenten een beurs van maximaal 10.000 euro per jaar. Het gaat dan om studenten van wie de ouders geen financiële ondersteuning kunnen bieden. In totaal kregen 33 studenten sinds 2014 een beurs. Achttien van hen zijn inmiddels afgestudeerd.