Er kwamen dit weekend geen nieuwe Twentse ziekenhuisopnames bij.
Volledig scherm
Er kwamen dit weekend geen nieuwe Twentse ziekenhuisopnames bij. © RIKKERT HARINK

Geen nieuwe overlijdens en ziekenhuisopnames door corona in Twente

ENSCHEDE - In Twente zijn in de afgelopen 24 uur geen nieuwe sterfgevallen gemeld na een positieve coronatest. Het totale dodental in deze regio blijft daarmee staan op 120. Ook kwamen er geen nieuwe ziekenhuisopnames bij.

Er zijn nu drie dagen achtereen geen nieuwe, regionale overlijdens gemeld. Het aantal Twentse ziekenhuisopnames is nu al vier dagen niet gestegen. 

De nieuwe sterfgevallen zijn de afgelopen 24 uur bij het RIVM gemeld. Landelijk zijn er in het afgelopen etmaal ‘slechts’ 10 nieuwe meldingen van sterfgevallen als gevolg van het coronavirus binnengekomen. Dat is het laagste aantal in de afgelopen twee maanden. Daarnaast werden er 15 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. 

In deze regio zijn in Enschede met 21 sterfgevallen nog steeds de meeste doden te betreuren, gevolgd door Hengelo (19) en Rijssen-Holten (16).

In de oostelijke Achterhoek (Aalten, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk) zijn nu al twaalf dagen geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Ziekenhuisopnames

In de afgelopen tien dagen is er slechts een inwoner van Twente met corona opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn in totaal 245 Twentenaren in het ziekenhuis opgenomen (geweest).

In de oostelijke Achterhoek werd zaterdag nog één nieuwe opname gemeld: een inwoner van Berkelland moest na een positieve test worden opgenomen. Zondag kwamen daar geen nieuwe patiënten bij. Het totaal in de oostelijke Achterhoek komt daarmee op 42 ziekenhuisopnames.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.