Volledig scherm
© Annina Romita

Geen ViVa bij 't Honk en Varvik in Enschede vanwege jeukrups

ENSCHEDE - Vanwege het grote aantal nesten van de eikenprocessierups heeft het overkoepelende comité besloten de ViVa op de speeltuinen 't Honk, aan de Ferdinand Bolstraat, en Varvik, aan de Hendrik Smeltweg, af te blazen.

„We kunnen de gezondheid van de bezoekende kinderen en vrijwilligers niet voldoende garanderen”, aldus voorzitter Ben van Dijk. „Met hulp van de gemeente is er de afgelopen tijd echt alles aan gedaan de nesten op te ruimen, maar ze kwamen net zo hard terug. Dan komt er, gezien de hoeveelheid eiken op en bij die terreinen, een moment dat je de knoop door moet hakken. De kinderen uit deze buurten kunnen natuurlijk wel op de andere plekken terecht.”

Alternatief 

De speeltuinen 't Honk en Varvik zorgen in de herfstvakantie voor een alternatieve Jeugd ViVa.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.