Volledig scherm
Bij voetbalvereniging Vogido in Enschede kwamen, net als bij veel andere sportclubs met kunstgrasvelden, rubberkorrels buiten de velden terecht. Volgens justitie is er niet genoeg gedaan om dat tegen te gaan, en is er sprake van opzettelijke milieuvervuiling. © Frans Nikkels

Geldboete geëist tegen sportbedrijf Enschede vanwege rubberkorrels

ROTTERDAM - Sportaal, het sportbedrijf van de gemeente Enchede, moet zich vandaag voor de strafrechter in Rotterdam verantwoorden voor rubberkorrels die buiten twee kunstgrasvelden van voetbalvereniging Vogido terechtkwamen. Volgens justitie is er sprake van opzettelijke milieuvervuiling, omdat niet genoeg is gedaan om de korrels ‘binnenboord’ te houden. Volg de zitting hier live.

Dat de strafzaak tegen Sportaal mogelijk verstrekkende gevolgen heeft, werd aan het begin van de zitting meteen duidelijk. Waar het Openbaar Ministerie eerder nog ontkende dat er sprake was van een proefproces, verklaarde de officier van justitie op zitting dat de zaak tegen het Enschedese sportbedrijf ‘slechts het startschot is’ van meer zaken tegen beheerders van sportparken die niet zorgvuldig omgaan met rubberkorrels op kunstgrasvelden.