TT-2019-013190 - GLANERBRUG -  Schuttersfeesten Glanerbrug! De nieuwe koning, Gerrit Hulsbeek, schiet de vogel neer,
Volledig scherm
TT-2019-013190 - GLANERBRUG - Schuttersfeesten Glanerbrug! De nieuwe koning, Gerrit Hulsbeek, schiet de vogel neer, © Frans Nikkels

Gerrit Hulsbeek is de nieuwe schutterskoning in Glanerbrug

GLANERBRUG – Gerrit Hulsbeek volgt Rudy Meester op als schutterskoning van de schuttersvereniging Glanerbrug. Met het 267ste schot verschalkte hij de overgebleven romp van de vurenhouten vogel. 

Bij de jeugd is Jayden de Bruin (11) de opvolger van Matthijs Willemsen. Met zijn 208 ste schot kwam het laatste deel van de romp van de vogel naar beneden. Aan de spannende strijd om het koningschap van Glanerbrug namen dit jaar tien schutters deel. 

50 jaar lid 

Bij het Schuttershoes aan de Ekersdijk bleven Irene van Tellingen, Gerrit Hulsbeek, Rob Groeneveld, Peter Loffeld en Jan Wijngaards uiteindelijk over in de strijd om de titel. Gerrit Hulsbeek (67) werd vorig jaar nog tot erelid benoemd omdat hij in de 50 jaar dat hij lid is de nodige successen voor de vereniging heeft binnengehaald. Maar in die 50 jaar is het nu pas de tweede keer dat hij tot schutterskoning is gekroond.

Het schuttersweekeinde begon afgelopen vrijdag met de open kampioenschappen van Glanerbrug met 19 deelnemers. Ook niet-leden mochten meedoen aan het vogelschieten met een vuurbuks kaliber 22. René Kroes kwam na het 270ste schot als winnaar uit de bus. 

Afscheid 

Op zaterdagavond werd afscheid genomen van koning Rudy Meester en jeugdkoning Matthijs Willemsen. De zondagmiddag begon met het verwelkomen van de zusterverenigingen, de optocht waarbij de koning werd opgehaald. Terug bij het Schuttershoes werd op de parkeerplaats de inspectie door het koningspaar gehouden gevolgd door de dodenherdenking.

Verloop koningschieten in Glanerbrug: Schot 14 – ei – Peter Loffeld, Schot 114 – rechter vleugel – Gerrit Hulsbeek, Schot 119 – rechter poot – Rudy Meester jr, Schot 139 – linker poot – Rob Groeneveld, Schot 190 – kop – Gerrit Hulsbeek, Schot 208 – staart – Peter Loffeld, Schot 250 – linker vleugel – Rob Groeneveld, Schot 267 – romp – Gerrit Hulsbeek. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.