Volledig scherm
PREMIUM
Stockphoto © Getty Images

Gezondheid tienduizenden Twentenaren in gevaar door laaggeletterdheid

AUDIOENSCHEDE - Tienduizenden Twentenaren lopen gevaar omdat ze niet goed kunnen lezen en schrijven. GGD en Stichting Lezen & Schrijven willen daarom dat laaggeletterdheid sneller wordt herkend. ‘Dat scheelt ook nog eens honderden miljoenen zorggeld.’

Door laaggeletterdheid sneller te herkennen kan de gezondheid van tienduizenden Twentenaren beter worden bevorderd. Nu lopen ze gezondheidsrisico’s omdat ze door hun taalproblemen instructies van artsen niet kunnen opvolgen, of niet weten hoe ze een gezond dieet moeten volgen. Dat zeggen GGD Twente en Stichting Lezen & Schrijven (SLS), die gezondheidsproblemen door laaggeletterdheid willen terugdringen.

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.