Volledig scherm
PREMIUM
Stockphoto © Getty Images

Gezondheid tienduizenden Twentenaren in gevaar door laaggeletterdheid

AUDIOENSCHEDE - Tienduizenden Twentenaren lopen gevaar omdat ze niet goed kunnen lezen en schrijven. GGD en Stichting Lezen & Schrijven willen daarom dat laaggeletterdheid sneller wordt herkend. ‘Dat scheelt ook nog eens honderden miljoenen zorggeld.’

Door laaggeletterdheid sneller te herkennen kan de gezondheid van tienduizenden Twentenaren beter worden bevorderd. Nu lopen ze gezondheidsrisico’s omdat ze door hun taalproblemen instructies van artsen niet kunnen opvolgen, of niet weten hoe ze een gezond dieet moeten volgen. Dat zeggen GGD Twente en Stichting Lezen & Schrijven (SLS), die gezondheidsproblemen door laaggeletterdheid willen terugdringen.

  1. Wethouder Enschede: Geen risico's nemen bij kunstgrasvelden

    Wethouder Enschede: Geen risico's nemen bij kunstgras­vel­den

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil geen risico’s meer nemen bij voetbalvelden met kunstgras. Toch blijven de velden vooralsnog liggen. “We strooien nog maar minimaal rubbergranulaat bij, net genoeg om te voldoen aan de sporttechnische vereisten”, zo zei wethouder Niels van de Berg maandag in de raadszaal. “Bovendien strooien we op de veldjes in de wijken alleen nog maar zand, hier gelden geen sporttechnische eisen en is rubbergranulaat niet meer nodig.”