Volledig scherm
PREMIUM
Het kunstwerk van de broers Gierveld sierde decennialang de vroegere manschappenkantine op de vliegbasis Twenthe. © Jan Astrego

Gratis af te halen in Enschede: een monumentaal kunstwerk

ENSCHEDE - Gezocht: plek voor een sgraffito van kunstenaars Jan en Joep Gierveld. Het kunstwerk is gratis af te halen bij het gemeentelijke depot.

Vorig jaar werd een kunstwerk van Jan en Joep Gierveld op de vliegbasis Twente gered van de slopershamer maar sindsdien staat het te verstoffen in een depot van de gemeente Enschede. Samen met de werkgroep Monumentale Kunst van de landelijke Erfgoedvereniging Bond Heemschut doet Enschede nu pogingen een nieuwe bestemming voor het zogenaamde sgraffito te vinden.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?