Grolsch Herfstbier 0.0%.
Volledig scherm
Grolsch Herfstbier 0.0%. © Emiel Muijderman

Grolsch komt met alcoholvrije herfstbok deze Military

ENSCHEDE/BOEKELO - Als eerste grote brouwer ter wereld is Grolsch er in geslaagd een alcoholvrije ‘bock’ te maken. Het 0.0-biertje wordt deze week gelanceerd op hét herfstbok-evenement bij uitstek: de Military van Boekelo.

De nieuwste Grolsch-aanwinst luistert naar de naam Herfstbier 0.0 en is gemaakt onder supervisie van meesterbrouwer Guy Evers. Hij leverde een roodbruin, zoet, moutig biertje af inclusief crème-kleurige schuimlaag. De meester zelf is tevreden, omdat hij voor een lastige uitdaging stond. „We moesten 6,6 procent alcohol vervangen, veel hoger dan bij normale 0.0-bieren. Vooral qua smaak is dat een enorme opgave. We hebben geprobeerd er zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Daar zijn we goed in geslaagd.”

Grolsch is daarmee de eerste grote brouwer met een 0.0-bock. Vanaf donderdag is het biertje verkrijgbaar op de Military van Boekelo. Het society-evenement staat naast de paardensport bekend om de hoedjes, laarzen, hondjes én het vele bokbier. Herfstbok is Grolsch’s best lopende speciaalbier, in die tak is het zelfs marktleider in Nederland. „Combineer dat met populaire alcoholvrije segment en dit was een logische stap voor ons”, verklaart Evers.

Het nieuwe biertje mag officieel geen ‘bok’ heten, omdat er daarvoor bepaalde ingrediënten ontbreken. Wel is het gegarandeerd volledige alcoholvrij, omdat die er tijdens het vergistingsproces nooit aan toe is gevoegd. Herfstbier 0.0 is vanaf deze week verkrijgbaar op de Military en in cafés met een Grolsch-proeverij. Slaat de nieuwe variant aan, dat ligt ie vanaf volgend jaar ook in de winkels.

Poll

Grolsch komt met alcoholvrije herfstbok

  • Slimme zet, past in deze tijden van bewuster leven (53%)
  • Mij niet gezien, herfstbok zonder alcohol is geen herfstbok (18%)
  • Ik snap die hele 0.0-hype niet: neem dan gewoon een frisje (29%)
2093 stemmen

Zaterdag in Joost Zoekt het Uit: het geheim van een goeie 0.0

Meesterbrouwer Guy Evers van Grolsch met de allereerste herfstbok 0.0.
Volledig scherm
Meesterbrouwer Guy Evers van Grolsch met de allereerste herfstbok 0.0. © Emiel Muijderman