Beeld van een eerdere controle in Enschede-Zuid. Hier wordt een auto met Duits kenteken onderzocht.
Volledig scherm
Beeld van een eerdere controle in Enschede-Zuid. Hier wordt een auto met Duits kenteken onderzocht. © News United/Dennis Bakker

Grote politiecontrole in Enschede-Zuid: achtervolging en veel boetes

ENSCHEDE - De politie heeft dinsdag voor de derde keer een grote politiecontrole gehouden in Enschede-Zuid. Onder meer de Duitse politie en Marechaussee werkten mee aan de integrale controle. Eén bestuurder sloeg op de vlucht, maar kon later alsnog gepakt worden. 

Reden voor de controle was de vele klachten vanuit de wijk over de ‘luxe auto's met buitenlandse kentekens’ die daar rond zouden crossen. In totaal controleerde de politie 80 voertuigen. 

Er werden boetes uitgedeeld voor rijden zonder rijbewijs, het gebruik van een mobiele telefoon onder het rijden en het inhalen over de busbaan. Ook zijn er vier meldingen naar de Belastingdienst gegaan. Eén aangehouden voertuig negeerde het stopteken en sloeg op de vlucht, maar kon na een korte achtervolging toch aan de kant worden gezet. 

De politie hoopt met de regelmatige controle de overlast in de wijk terug te dringen. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.