Deze negen munten werden op een geheime locatie in de Enschedese binnenstad gevonden. „Het begraven van geld zou geluk en voorspoed brengen.”
Volledig scherm
Deze negen munten werden op een geheime locatie in de Enschedese binnenstad gevonden. „Het begraven van geld zou geluk en voorspoed brengen.” © Gemeente Enschede

Hè, wat is dat nou? Bouwbedrijf doet bijzondere vondst in Enschedese binnenstad

ENSCHEDE - Het begon voor Bouwbedrijf Kamphuis als een gewone klus in de Enschedese binnenstad. Totdat een graafmachine op iets stuitte. De eerste verrassing? Een houten gebouw. Maar dat was niet alles. Ook werden er unieke munten gevonden. „Nog nooit meegemaakt.”

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.