Volledig scherm
PREMIUM
Heidi Wevers stapt uit de modezaak die ze met haar zus heeft en wil als uitvaartleider aan de slag. „Als je iemand verliest of dreigt te verliezen werken je hersenen anders. Je kunt dan niet meer helder nadenken.” © Lars Smook

Heidi uit Enschede: Van damesmode naar de uitvaartbranche

ENSCHEDE - Heidi Wevers is 46 en weet nu wat ze echt wil: een ander leven. Ze stapt uit de populaire damesmodezaak Women Wait en wordt uitvaartbegeleider. „Waarom shoppen we voor alles, maar niet voor onze eigen uitvaart?” 

Willy Wevers overleed vorig jaar op 29 augustus. 86 jaar is een ‘mooie leeftijd’. Maar het blijft vreemd zo zonder vader, vindt Heidi Wevers. Leeg, dat is het. „Tijdens zijn uitvaart kreeg ik een bijzonder warm gevoel.” Heidi hield een speech en ontving complimenten. Daar in die aula besloot ze haar gevoel opnieuw te volgen. „Na al die jaren wilde ik nog steeds de uitvaartwereld in.”

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.