Beiaardier Esther Schopman bijt woensdag 1 april in Enschede het spits af van het tweede deel van de Nationale Carillon Estafette.
Volledig scherm
PREMIUM
Beiaardier Esther Schopman bijt woensdag 1 april in Enschede het spits af van het tweede deel van de Nationale Carillon Estafette. © RIKKERT HARINK

Het enige liveconcert dat wèl doorgaat in de regio

ENSCHEDE - Het coronavirus heeft ons cultuurleven lamgelegd. Bijna alle concerten zijn afgelast. Toch is er één livemuziekevenement dat wel doorgaat: de carillonestafette. Met dit project viert de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging (KNVK) ‘75 jaar Bevrijding’.

Musicoloog Leo Samama is als secretaris van de NKKV, intensief betrokken bij de carillonestafette. Hij legt uit waarom het evenement prima te combineren is met de RIVM-voorschriften: ,,Als je op straat muziek maakt, als violist of als fanfareorkest, komen mensen daar al gauw op een kluitje omheen staan. Maar zo’n beiaardier zit boven in de toren, op veilige afstand. En zo’n klokkenspel heeft een enorme reikwijdte, dus je hoeft maar de tuin in te gaan of een raam open te zetten om de muziek mee te beleven.”

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.