Volledig scherm
PREMIUM
Greijdanus Enschede heeft de begintijd een half uur verlaat naar 9.00 uur. Leerlingen (vlnr) Ruben Koning, Bram Kremers, Lieke Luiten en Kirstie Boensma vinden het prima dat directeur Martin Brouwer dat heeft beslist. © Reinier van Willigen

Het puberbrein mag op deze Enschedese school een half uurtje later aan

ENSCHEDE - Leerlingen van het Greijdanus Enschede mogen dit schooljaar ’s morgens een half uurtje langer blijven liggen. Dat past volgens de school beter bij het slaapritme van pubers.

Hij is zelf vader van puberende kinderen. En Martin Brouwer weet: „Pubers hebben hun negen uur slaap echt nodig. Maar sommigen van hen staan ’s avonds om negen uur echt nog aan.” Als je dan ’s morgens om even na achten op school wordt verwacht, wordt het knap lastig om die negen uur slaap te halen. Gevolg: slaperige koppen in de klas. „Hun brein gaat later aan.  Ze hebben tijd nodig om op gang te komen”, zegt de directeur van Greijdanus Enschede, onderdeel van het Greijdanus College voor gereformeerd voortgezet onderwijs. Volgens Brouwer gaat het over ‘een substantiële groep’. „Toch zeker twee op de tien kinderen.”

  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.