Historisch stukje Enschede is niet meer: loopbrug van MST verwijderd

videoENSCHEDE - De bekende loopbrug van het MST is niet meer. Het historisch stukje Enschede is dinsdagavond verwijderd. 

De loopbrug over de Haaksbergerstraat was 275 meter lang en diende na de fusie van ziekenhuizen Ziekenzorg (Haaksbergerstraat) en Stadsmaten (Ariënsplein) als verbinding tussen de gebouwen van het MST. De brug was niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Na de komst van het nieuwe ziekenhuis, fungeerde de loopbrug enkel nog als expositieruimte. 

Doorgezaagd

Eerder deze maand begon de ontmanteling van de brug nadat de Belgische investeerder LIFE, die het oude ziekenhuis aan het Ariënsplein herontwikkelt, geen passende functie vond. Dinsdagavond werd het bouwwerk doorgezaagd en weggevoerd, onder toeziend oog van veel Enschedeërs. 

Volledig scherm
De loopbrug werd dinsdagavond weggevoerd. © News United / Dennis Bakker
  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”