Jongeren spelen op 4 mei live online een theaterstuk over de pers in oorlogstijd. Een nieuwe manier van herdenken onder de naam Theater na de Dam.
Volledig scherm
Jongeren spelen op 4 mei live online een theaterstuk over de pers in oorlogstijd. Een nieuwe manier van herdenken onder de naam Theater na de Dam. © Carlo ter Ellen DTCT

Hoe vrij is het woord als je het maar van één kant hoort? Enschedese jongeren maken er theater van

ENSCHEDE - Goed in de oorlog, fout in de oorlog. Het is snel gezegd maar zo makkelijk ligt het zelden. De jongeren van Theater na de Dam spelen dinsdagavond ‘Het vrije woord’, een stuk over hoe ook deze krant in de oorlog gedwongen werd te functioneren.

  1. Hoop voor Stephanie uit Enschede in zoektocht naar haar biologische vader

    Hoop voor Stephanie uit Enschede in zoektocht naar haar biologi­sche vader

    ENSCHEDE - Er gloort wat meer hoop voor de Enschedese Stephanie Schnettberg (35) in haar zoektocht naar haar biologische donorvader. Na haar aangrijpende interview in Tubantia kreeg zij vele tientallen tips, waarvan enkele zeer hoopgevend. Morgen leidt één van die tips zelfs al tot een dna-test bij een Twentse vrouw, die niet uitsluit dat ze een halfzus is. Ook het tv-programma Spoorloos heeft zich bij Stephanie gemeld om een aflevering aan haar zoektocht te besteden.