Volledig scherm
PREMIUM
De nachttrein komt er, maar wel in een afgeslankte versie voorlopig. © Emiel Muijderman

Hoera: de Twentse nachttrein is er (een beetje dan)

ENSCHEDE - De kogel is na maanden eindelijk door de kerk: Twente krijgt een nachttrein tussen Enschede en Zwolle. Voorlopig wel in een ‘light-variant’.  „We heffen eerst het glas, maar moeten daarna echt doorpakken om de tijden te verruimen.”

„Een behoorlijke bevalling”, noemt VVD-factievoorzitter René Kreeft de totstandkoming van de nachttrein tussen Enschede en Zwolle. Na maanden van lobbyen, praten en sleuren werd donderdag duidelijk dat er tussen de twee grootste steden van Overijssel ook in de late uurtjes een trein gaat rijden vanaf juni dit jaar. Kleine kanttekening bij het besluit van het college van Gedeputeerde Staten in Zwolle: voorlopig gaat het om één extra rit in beide richtingen en alleen op vrijdag en zaterdag. 

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.