Het Lageveld in Wierden is van de plekken waar het goed toeven is in het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Lageveld in Wierden is van de plekken waar het goed toeven is in het water. © Bert Kamp

Hoogzomer en top zwemwater in Twente en Achterhoek: ‘Let wel op voor je een duik neemt’

ENSCHEDE - Niets staat een frisse duik in de weg tijdens de hittegolf die vandaag begint en misschien wel zeven dagen aanhoudt. Het zwemwater in de regio is van goede kwaliteit. Maar door de warmte kan de waterkwaliteit snel achteruitgaan. Het is opletten dus.

 1. Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en inseminatiespuiten in de plastic container proppen
  PREMIUM
  column

  Dit gaat ons geld kosten: afvalaso’s die zwembadjes en insemina­tie­spui­ten in de plastic container proppen

  Het zorgt vaak voor ruzie en een moeder-is-de-boemangevoel. Afvalscheiding. Met weemoed denk ik terug aan de tijd, ik schat vijftien jaar geleden, dat ik heel gemakkelijk alles in een grote grijze afvalbak mikte en overging tot de orde van de dag. Toen ik in die tijd een directeur van Twente Milieu interviewde die zei: ‘Afval is een grondstof’, dacht ik: die man is koekoek.
 2. Duitse feestdag zit Enschedese zaterdagmarkt in de weg; kramen verplaatst
  PREMIUM

  Duitse feestdag zit Enschedese zaterdag­markt in de weg; kramen verplaatst

  ENSCHEDE - De warenmarkt op het Van Heekplein ziet er zaterdag anders uit dan gebruikelijk. Dit jaar vallen de markt en Dag van de Duitse Eenheid samen en dus vreest de organisatie voor een te grote toestroom van Duitse marktbezoekers. Een deel van de markt wordt verplaatst naar de Oldenzaalsestraat tussen de Kalanderstraat en De Heurne. Tenminste, als de nieuwe maatregelen van het kabinet geen roet in het eten gooien.