Indrukwekkend afscheid van Enschedeër die stierf na botsing met shovel

VideoUSSELO/LETTELE - Als wegwerkers de provinciale weg Holten-Deventer veiliger maken, wil Jan Keijzer (51) een opgeroepen ambulance begeleiden. De Enschedeër stapt op zijn motor en geeft gas. Hij botst tegen een shovel en sterft. Een afscheid met een erehaag, Hazes en tranen.

De rouwstoet neemt niet de kortste route naar het crematorium in Usselo. Wegwerkers zijn er bezig, er wordt een shovel ingezet. Uitvaartleider Edwin Kist vindt het niet gepast om daar te passeren, met het stoffelijk overschot van de betreurde verkeersregelaar Jan Keijzer. Hij verongelukte bij Lettele; een botsing met een shovel.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”