Invasie bij Kinepolis: 2200 bezoekers bij première film met Finkers

VIDEOENSCHEDE – Bioscoop Kinepolis gebruikt woensdagavond geen zeven maar negen zalen voor de Twentse première van De Beentjes van Sint-Hildegard. In totaal komen ruim 2200 Twentenaren de film bekijken.

Daar onder zijn 500 genodigden, onder wie Twentenaren die hun medewerking hebben verleend, zoals figuranten en mensen die locaties beschikbaar hebben gesteld. Kinepolis beschikt over tien zalen. In de ene zaal waarin de volledig Twents gesproken relatiecomedie niet wordt vertoond, draait een andere film van regisseur Johan Nijenhuis: ‘Onze Jongens in Miami’. Regisseur Johan Nijenhuis en de hoofdrolspelers Herman Finkers en Johanna ter Steege zijn woensdagavond zelf ook van de partij.

NRC: ‘goed script en goede film’

Inmiddels zijn ook de media ook de eerste recensies verschenen over de film. De NRC waardeert de film met drie van de vijf sterren en schrijft: ,,De beentjes van Sint-Hildegard is een grappige Twentse streekfilm met ondertitels, gedragen door drie Tukkers. Herman Finkers’ pokerface boeit ook zonder droge grappen: hij heeft een soort gezicht dat nieuwsgierig maakt. Met Johanna ter Steege vormt hij een weinig sexy, maar innemend koppel. Regisseur Johan Nijenhuis, koning van de Nederlandse romcom (releatiecomedie-red), bewijst onnadrukkelijk zijn vakmanschap: met een goed script maakt hij een goede film. Dat mag best vaker zijn ambitie zijn.”

Parool: ‘vrolijk meanderend relaas’

Het Parool kenschetst de film als ‘een in onversneden Twents vertelde en vrolijk meanderend relaas dat uiteindelijk voldoende houvast biedt om werkelijk iets toe te voegen aan de ¬inmiddels overvolle vijver van romantische polderkomedies.’

Volledig scherm
Herman Finkers met ezel en urn onderweg. © Maarten van Keller