Volledig scherm
PREMIUM
Golsa Amigh is 28 jaar, uit Iran, sinds 8 jaar in Enschede.Heeft sinds kort restaurant in Metropool geopend. © Frans Nikkels

Iraanse gaat met haar passie de kost verdienen in Metropool Enschede

ENSCHEDE - Iraanse Golsa Amigh (28) kwam erachter dat ze niet gelukkig wordt van werken achter een computer. Haar grootste passie, koken, zorgt daar wel voor. Inmiddels is haar restaurant Big Sisters Kitchen in Metropool Enschede geopend.

Quote

Ik wilde de kaart simpel houden, te veel keuze geeft stress

Golsa Amig (28), Eigenaar Big Sisters Kitchen

Ze heeft het altijd geweten: op een bepaald moment vertrek ik uit Iran om voor mijzelf een toekomst te verzekeren. Golsa Amigh (28) rebelleerde er steeds meer tijdens haar tienerjaren en kwam regelmatig in de problemen. „Ik ben nooit bang geweest, maar het leidde tot veel zorgen bij mijn ouders”, vertelt ze in Metropool Enschede. Haar ooms wonen in Frankrijk, Amigh probeerde zich eerst daar in te schrijven voor een studie. Toen dat niet lukte, zag ze een advertentie voor Nederland. In 2011 begon ze aan Saxion met Arts & Technology. Vier jaar studeren en een werkervaring later, bleek werken achter de computer niet te zijn waar ze happy van werd. „Mijn vriend zei: neem tijd om te ontdekken waar je dan wel echt blij van wordt, ik steun je. Het bleek koken te zijn.”

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.