Volledig scherm
Het pand van De Jaargetijden in Enschede © Anke Hemmer

Jaargetijden in Enschede stopt, maakt plaats voor Loetje

ENSCHEDE - Restaurant De Jaargetijden in Enschede stopt ermee. De uitbaters zeggen na 15 jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Per 1 januari trekt horecazaak Loetje in het pand in Het Volkspark.

De Jaargetijden benadrukt dat alle feesten en evenementen voor 2019 doorgaan. De uitbaters geven het stokje door aan Loetje, wiens restaurants bekendstaan om de ossenhaasbiefstukken. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf verwacht in de zomer van volgend jaar de deuren te openen in hartje Het Volkspark. „Het duurt misschien nog even maar zo’n mooie locatie konden we niet voor ons houden”, aldus het restaurant.

Loetje heeft momenteel zestien vestigingen, voornamelijk in de Randstad. Met de komst naar Enschede opent het restaurant zijn eerste vestiging in Twente. De keten, die in 1977 werd opgericht, heeft locaties in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Breda, Nijmegen en Leeuwarden.

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.