Jan Kees Schakel uit Enschede zegt dat hij nog dagelijks kleine verbeteringen merkt. Sokken aantrekken, benen over elkaar slaan, hij kan dat allemaal weer. Balanceren op één been is nog lastig.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Kees Schakel uit Enschede zegt dat hij nog dagelijks kleine verbeteringen merkt. Sokken aantrekken, benen over elkaar slaan, hij kan dat allemaal weer. Balanceren op één been is nog lastig. © Cees Elzenga

Jan Kees Schakel (65) uit Enschede is blij met kunstheup: ‘Ik kan nu al meer dan vóór de operatie!’

RoboTukkerENSCHEDE - Elk jaar krijgen 15.000 mannen en 21.000 vrouwen heupartrose en worden er in Nederland ruim 24.000 heupoperaties uitgevoerd. Jan Kees Schakel (65) uit Enschede heeft sinds kort een prothese rechts. Hij hield voor de serie Robotukker een dagboek bij:

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”