Volledig scherm
PREMIUM

Januari is de langste maand

ons dnaEenzaamheid is zo gemeengoed geworden, dat reclamemakers er zelfs niet voor terugschrikken om een vrouw verkikkerd te laten worden op een boodschappenwagentje. Zoals te zien was met kerst.

 1. Met deze romantische wandeling in Haaksbergerveen kom je alles te weten over een schaapskudde: ‘De leidgeit heeft een bel en gps’
  PREMIUM
  met foto's

  Met deze romanti­sche wandeling in Haaksber­ger­veen kom je alles te weten over een schaapskud­de: ‘De leidgeit heeft een bel en gps’

  Wandelen met een groep, weetjes over het Haaksbergerveen, ontmoeting met de herder en diens kudde, lunchen in het veld, lekker ‘zennen’. Dat zijn de ingrediënten van een gezamenlijk project van het IVN Haaksbergen en de Stichting Schaapskudde Haaksbergen (SSH): met een gids op zoek naar de schaapskudde. Afgelopen zondag was de primeur.
  Haaksbergen
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.