Jesse en zijn 'first date' Brandon.
Volledig scherm
Jesse en zijn 'first date' Brandon. © Still uit aflevering

Jesse (23) uit Enschede knapt in ‘First Dates’ af op blonde Brandon

Jesse Wever (23), tot voor kort verkoper bij damesmodezaak Expresso in Enschede, was dinsdag te zien in het tv-programma ‘First Dates’. Ziet hij blonde Brandon uit Klazienaveen terug?

1. Hoe kijk je zelf terug op de uitzending? 
Eerlijk gezegd heb ik het gisteravond pas helemaal teruggezien. Daarvóór durfde ik alleen maar kleine stukjes te kijken. De opnames in Amsterdam waren in de zomer. Het is best eng om jezelf terug te zien op televisie, hoe het is geworden als ze er in hebben geknipt. Het heeft voor mij gelukkig positief uitgepakt.

2. Hoe vond je je datingpartner Brandon?
Het is geen onaardige jongen, maar we liggen te ver uit elkaar. Ik vond de ontmoeting heftig en intens. De programmamakers hadden een goede match beloofd, maar ik hou helemaal niet van mannen die veel make-up dragen en dat doet hij wel. Hij was ook erg uitgesproken, waar op zich niks mis mee is. Als ik aan zo’n programma meedoe ga ik er voor 200 procent voor. Ik denk dat hij er meer voor de show zat en daar leen ik me niet voor.

3. Je had rode vlekken in je gezicht…
Dat kwam door de ergernis over de date en er kwamen ook zenuwen bij. Toen ik het restaurant binnenkwam zag ik het al. Ik heb me kapot geërgerd aan zijn gedrag. Ik hoef geen contact meer. Hij stelde nog voor om samen terug te lopen naar de trein, maar ik ben alleen gegaan.  

4. Heb je veel reacties gehad? 
Heel veel, mijn sociale media knapte dinsdag bijna uit elkaar. Ik krijg nog steeds elke dag nieuwe en positieve berichten. Vooral van vrouwen overigens, die kijken kennelijk het meest naar het programma. Het is heel onwerkelijk allemaal. 

5. Klopt het dat je bent benaderd door een commerciële omroep? 
Een dag na de uitzending, ja. Via mijn werk bij Expresso op Hoog Catharijne hebben ze contact gezocht via mijn sociale media. Maar daar mag ik niets over zeggen. Ook niet welke omroep het is en wat ze van me willen. Dus hier laat ik het ook bij.

Kijk hier naar een fragment uit First Dates met Jesse en Brandon