Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © AD

Jonge man rijdt onder invloed en vliegt over de kop: vader en zwager raken rijbewijs kwijt

Vrijdag op zaterdagnacht heeft de politie verschillende boetes uitgedeeld op de N18 ter hoogte van Haaksbergen voor het rijden onder invloed. De bestuurders, die later allemaal familie bleken van elkaar, hadden alle drie flink meer gedronken dan toegestaan. Bij twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. 

De politie kreeg vrijdagnacht rond 00:00 een melding van een over de kop geslagen auto in de berm van de N18. Ter plaatsen bleken de inzittende van de auto licht gewond. De bestuurder bleek na een controle vier keer zoveel alcohol te hebben gedronken dan toegestaan. De man is een beginnend bestuurder en was al een keer eerder zijn rijbewijs kwijt geraakt. De auto van de man bleek ook niet verzekerd te zijn. De beginnend bestuurder heeft voor alle overtredingen een boete gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Gewaarschuwde zwager

Een gewaarschuwde zwager van de beginnend bestuurder kwam even met later met de auto op de plek van het ongeluk. De agenten roken dat ook hij had gedronken. Na controle bleek dat ook hij te veel alcohol op had. De man had twee keer zoveel gedronken dan toegestaan. Hij kreeg hiervoor een boete. 

Agenten die onderweg waren om hun collega‘s te assisteren bij het ongeluk kwamen de vader van de beginnend bestuurder tegen. De man reed met een scooter op de N18, omdat het rijden met een scooter op de N18 niet is toegestaan houden de agenten de man aan. De agenten ruiken dat ook deze man gedronken heeft. Na controle bleek dat hij ook veelte veel alcohol had gedronken. Hij kreeg hiervoor een boete en zijn rijbewijs is ingevorderd.