Volledig scherm
Fietstunneltje bij de Belgiëlaan in Enschede © Politie Enschede

Jongen (17) krijgt vuistslag in gezicht bij fietstunneltje in Enschede

ENSCHEDE - Een zeventienjarige jongen is woensdagavond rond 23.00 uur mishandeld bij een fietstunneltje aan de Belgiëlaan in Enschede. De jongen werd aangesproken door een andere man en kreeg uit het niets een vuistslag in zijn gezicht. De dader maakte zich daarna uit de voeten. 

Het signalement van de verdachte is:

-man
- licht getint
-190 m lang
-ongeveer 18 jaar oud
-normaal postuur
-joggingbroek
-witte schoenen
-zwarte Nike muts
-dikke zwarte Nike jas

Volgens de politie vroeg de dader de jongeman in eerste instantie alleen om een vuurtje. Toen de zeventienjarige jongen aangaf geen vuur op zak te hebben, werd hij geslagen. De dader, die ongeveer achttien jaar oud was, liep vervolgens het naastgelegen park in. Het is niet bekend of het slachtoffer gewond raakte bij de mishandeling.

De afgelopen maanden vonden er bij verschillende fietstunneltjes in Enschede meerdere berovingen plaats. Hoewel ook dit incident bij een fietstunneltje gebeurde, is het onduidelijk of er verband is met de eerdere zaken.

  1. Enschede is een steuntrekkend, arm gezin geworden
    PREMIUM
    Column

    Enschede is een steuntrek­kend, arm gezin geworden

    ‘Enschede is een steuntrekkend arm gezin geworden’. En: ‘De gemeente is een overbelaste en onderbetaalde Haagse franchisenemer’. Die rake typeringen van de situatie in de stad zijn afkomstig van de burgemeester. Enschede worstelt al jaren financieel gezien met tegenwind. Als je Onno van Veldhuizen zou vragen de voortdurende storm een naam te geven, zoals tegenwoordig gebruikelijk is, komt hij vermoedelijk met Mark.