Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Jan de Groen

Kamer vinden in Enschede lukt best, maar gaat niet makkelijker worden

ENSCHEDE - Goed en minder goed nieuws voor Enschedese studenten. Het vinden van woonruimte is relatief gezien nog eenvoudig. Maar het zal de komende jaren niet veel beter worden. Vooral door de komst van meer internationale studenten.

Het zou voor studenten makkelijker worden een kamer te vinden, zo was de verwachting. Door de afschaffing van de basisbeurs en invoering van de studielening in 2015 zouden meer studenten immers thuis blijven wonen. Dat klopt ook wel, zo blijkt uit de deze week gepubliceerde Monitor Studiehuisvesting. Studenten gaan sowieso later op zichzelf wonen en het totale aantal ‘uitwoners’ neemt ook af. Maar dat wordt meer dan gecompenseerd door het aantal internationale studenten. Die zorgen zelfs voor een groei van vier procent van het totaalaantal studenten op kamers.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.