De tweelingzusjes Manon (links) en Danique van der Leest hebben een erfelijke haarziekte. Danique is kapster in Twello en maakte ook het haarwerk dat Manon draagt.
Volledig scherm
PREMIUM
De tweelingzusjes Manon (links) en Danique van der Leest hebben een erfelijke haarziekte. Danique is kapster in Twello en maakte ook het haarwerk dat Manon draagt. © Reinier van Willigen

Kapster Danique (32) verliest langzaam eigen haar door erfelijke ziekte: ‘Vreselijk als je jezelf niet herkent in de spiegel’

Ze weet als geen ander wat het is om je haar te verliezen. Dus werd Danique van der Leest kapper, en specialiseerde ze zich in het maken van haarwerken. Sinds vorige week kan ze eindelijk aan de slag in haar nieuwe salon in Twello.

’s Morgens opstaan met zin in lang paars haar met een pony, en ’s avonds naar een feestje met bruine krullen tot op de schouders? De Enschedese Danique van der Leest heeft het voor het kiezen. Drie haarwerken – „Noem het géén pruiken” - heeft ze in huis, net zoveel als haar tweelingzusje Manon. 

Quote

Als je in de spiegel kijkt en je herkent jezelf niet, is dat vreselijk

Danique van der Leest, Gespecialiseerd in haarwerken

Als Danique wil, kan ze er zo een bijmaken. Sinds kort in haar eigen salon Hairflow, in Twello. Waarom Twello? „In deze tak van sport maakt het niet veel uit waar we zitten. We maken haarwerken voor vrouwen die bijvoorbeeld net als ik alopecia androgenetica hebben, een erfelijke afwijking die zorgt voor chronisch haarverlies. Maar ook voor vrouwen die hun haar verliezen na een chemokuur, of voor transgenders. Die willen best vanuit Enschede naar Twello rijden voor een niet van echt te onderscheiden haarstuk.”