Volledig scherm
PREMIUM
Kees Venner, hoogleraar stromingsleer, bij de windtunnel op de Universiteit Twente. © Reinier van Willigen

Kees Venner won de UT Onderwijsprijs: ‘Wat je ook doet, doe het met volle bezieling’

ENSCHEDE - Of hij nou stromingsleer onderwijst of karate: voor Kees Venner, winnaar van de UT Onderwijsprijs 2019, geldt een ding: “Wat je ook doet, doe het met volle bezieling. Wees een voorbeeld en heb geduld.”

Het is niet eenvoudig om hem bij te benen. Kees Venner houdt er goed de sokken in als hij door de gangen van UT-gebouw De Horst loopt. “Ja, ik loop wat sneller dan gemiddeld”, beaamt de hoogleraar stromingsleer. En hij weet ook dat jongere generaties daar wel eens moeite mee hebben. Maar ja, die lopen ook steeds op hun mobieltje te kijken. Dan heeft hij wel eens de neiging om te roepen: “Schiet toch eens op, we hadden al buiten kunnen staan.” Weet je wat het is? Misschien heeft hij, als deel van een tweeling, wat in te halen. “Als een tweeling daag je elkaar altijd uit en ik was niet de eerste die uit de box ging. Mijn zus liep voorop.”

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”