Koeien in de wei, nu nog vanzelfsprekend, maar wellicht heeft de boer er straks een vergunning voor nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Koeien in de wei, nu nog vanzelfsprekend, maar wellicht heeft de boer er straks een vergunning voor nodig. © ANP

Koe in de wei? Vergunning nodig! Dat scenario dreigt nadat provincie Overijssel rechtszaak verliest

Boeren in de buurt van een natuurgebied dreigen een vergunning te moeten aanvragen als ze hun koeien in de wei willen laten lopen of hun grond willen bemesten. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank Overijssel in een zaak van milieuclub MOB tegen de provincie Overijssel.

34 reacties

 • Alle Kuper

  2 jaar geleden
  Sneu als procederen je hobby is, al eens foto gezien van deze club mensen, zien er niet bepaald gezond en gezellig uit. Als overheid gaat handhaven moeten er maar weer maïs, aardappels en bloembollen verbouwt worden, lekker naar spuitmachines kijken.
 • Jan

  2 jaar geleden
  Waar zijn we hier in Nederland toch mee bezig? Wij willen vla ,yoghurt, room, melk en niet te vergeten roomijs maar de boeren moeten de koeien maar opruimen want daar komt het op neer. Ik vraag me af welke mafkezen zoiets bedenken als een boer al jaren zijn bedrijf, misschien wel van vader op zoon heeft gehad en nu moet hij vergunning hebben voor de koeien in de wei !!! Geef de boer zijn ruimte !! Jan v. Schaar Beemte- Broekland
 • aalt dokter

  2 jaar geleden
  Nederland: Gekker dan gek.
 • J Beeloo

  2 jaar geleden
  Het moet niet gekker worden. We slaan compleet door in dit land. Er zijn dus nog steeds mensen die niks te doen hebben, en beginnen een of andere actiegroep. Ga eens normaal aan het werk en hou op met allerlei onzin te bedenken.
 • Fred Olthuis

  2 jaar geleden
  Het komt nog zo dat je zelf naar de plee moet dat je nog een vergunning nodig heb want het slip wat van de zuiverring komt gaat toch over het land dat gaat toch ook naar natura 2000 laat mbo daar ook maar is naar kijken als alleen de koeien de schuld te geven maar de echte vervuilers blijven altijd buiten schot zo als vliegtuigen ja maar dan kunnen ze niet op vakantie naar het buiten land gooi dat maar eens voor gerecht met minder vlieg uren en lozen van kerosine
 1. Die dronken Facebookfoto of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?
  PREMIUM

  Die dronken Facebookfo­to of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?

  Docent Thijs Poelhekke staat pas twee dagen voor de klas van het Montessori College Twente in Hengelo als hij wordt ontslagen. Reden? Leerlingen hebben Poelhekke gegoogeld en vinden oude maar extreme (vooral seksueel getinte) teksten en afbeeldingen die de voormalig stadsdichter van Raalte op sociale media plaatste. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om je online verleden uit te wissen?
  Hengelo