Bart van Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart van Tienen. © Reinier van Willigen

Kritische huisarts met gewetensnood door corona slaat andere weg in: ‘Ik volg mijn hart’

De kritische Enschedese huisarts Bart van Tienen (44) slaat als gevolg van de coronacrisis een andere weg in. De crisis bracht hem in gewetensnood. Met name de toenemende medicalisering in de gezondheidszorg stuit hem tegen de borst. Hij wil een eigen ‘Gezondheidshuis’ beginnen. 

2 reacties

  • Rudi Duvivier

    2 jaar geleden
    Hij zegt dat hij het vaccineren van gezonde jongeren op grote schaal niet kan verkroppen, maar ik zou dan graag willen weten hoe hij dan tegenover het vaccineren van kleine kinderen en baby's staat. Die zijn toch ook gezond en worden toch ook volop gevaccineerd. Of is hij alleen tegen het vaccineren tegen Covid, omdat vaccin nog nieuw is?
  • Melle van der Meulen

    2 jaar geleden
    De goede man heeft groot http://gelijk.In de gezondheidszorg heeft de pharma een veel te grote macht gekregen. Sterker nog, de pharma bepaalt ronduit de gezondheidszorg. De wijze waarop reguliere, effectieve geneesmiddelen tegen corona werden gecriminaliseerd ten voordele van experimentele vaccins zonder verantwoordelijk te hoeven zijn voor langdurige bijwerkingen, is ronduit indicatief. Een echte arts zou geen medewerking behoren te verlenen aan het toedienen van een ‚voorlopig toegelaten‘ injectie.