Volledig scherm
Thomas Verlaek, één van de exposanten. © Lenneke Lingmont

Kunstenaars van Aveleijn in Enschede exposeren op landelijke kunstwedstrijd

AudioENSCHEDE - Thomas Verlaek, Marion Visschedijk en Annabelle van het Voort van de Klei van Atelier ’t Meera van zorgorganisatie Aveleijn uit Enschede exposeren woensdagmiddag op de Special Award 2019 in de Nicolaïkerk in Utrecht. Dit is een landelijke kunstwedstrijd voor kunstenaars met een lichamelijke over verstandelijke handicap. 

De drie kunstenaars van Aveleijn werden samen met 36 anderen genomineerd voor de expositie. Alle deelnemers exposeren drie recente kunstwerken in de Nicolaïkerk in het museumkwartier van Utrecht. Woensdagmiddag wordt de Special Award 2019-expositie feestelijk geopend. De kunstwerken zijn tot en met 15 september te bekijken op die locatie en via de website, waar gestemd kan worden voor de publieksprijs. 

Thomas is gespecialiseerd in 3D-pentekeningen, Marion maakt aquarel landschappen en Annabelle maakt fantasierijke pentekeningen. Het is niet de eerste keer dat Atelier ’t Meera meedoet aan de wedstrijd. „In 2015 wonnen we een publieksprijs. Toen waren de kunstenaars heel gelukkig en trots”, zegt Mojgan Lisar, begeleider van Aveleijns Atelier ’t Meera. 

Radio

1Twente sprak Aveleijn-begeleider Mojgan Lisar op de radio. Beluister het fragment hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede